Alles op accu, van begin tot eind

Alles op accu, van begin tot eind
Door vol in te zetten op de beste accu- en motortechnologieën is meer dan 90% van de door Milwaukee verkochte gereedschappen inmiddels accu-aangedreven.

Accu aangedreven gereedschappen en apparatuur zijn niet meer weg te denken op de moderne bouwplaats. Er is inmiddels keuze uit talrijke snoerloze aanbieders op de markt, zowel fysiek als online. Milwaukee is de afgelopen jaren blijven innoveren en dit is waarom.

We zijn ondertussen gewend aan apparatuur en machines die functioneren op accu in alle gebieden van het moderne leven en dat is een gegeven, ook op de bouwplaats van vandaag. Jason Chiswell, Vice President Marketing & Key Accounts EMEA bij Techtronic Industries (TTI), de fabrikant van Milwaukee power tools, schat in dat momenteel 65% van het professionele gereedschap snoerloos ofwel accu-aangedreven is. Het is een markt die niet alleen heel snel groeit, maar ook volop in ontwikkeling is. “Elke fabrikant probeert de leider te zijn op het gebied van snoerloos, het gaat om het leveren van productiviteit en duurzaamheid. Daarom streven wij er vanaf het begin naar om toonaangevend te zijn met lithium-ion accutechnologie.”

Jason Chiswell geeft aan dat andere fabrikanten hen destijds voor gek verklaarden om alleen met lithium-ion technologie te werken. “Iedereen gebruikte nog nikkel-cadmium (NiCd) technologie terwijl wij dankzij een vooruitziende blik het gebruik van lithium-ion aanjaagden.” Die focus leidde er mede toe dat het merk Milwaukee Tool het snelst groeiende gereedschapsmerk ter wereld is, zowel qua omzet als qua medewerkers. Door vol in te zetten op de beste accu- en motortechnologieën is meer dan 90% van de verkochte gereedschappen inmiddels accu-aangedreven. “En het innoveren voor ons bedrijf gaat verder toen we begonnen te kijken naar het omzetten van benzineproducten naar snoerloos aangaande een emissievrij productassortiment onder het MX Fuel-systeem.”

Alles op accu, van begin tot eind
De M18-range kent ruim 20 verschillende motoren en 2 tot 12 Ampère high output accu’s.

Professionele gebruikers en distributie

De keuze voor professionele apparatuur voor professionele gebruikers zien we ook terug in het distributiemodel. “Wij opereren in het hogere segment en geloven in professionele distributie via geselecteerde partners. Partners die de medewerkers in huis hebben om onze klanten gericht te adviseren. Zij zoeken de juiste oplossing voor elke klus en passend bij de eisen die gebruikers stellen”, benadrukt Chiswell.

Research en development is onze levensader.”

Omdat gebruiksgemak, productiviteit en prestaties zo belangrijk zijn, heeft de fabrikant ruim 500 engineers in dienst die de eigen accu’s en motoren in huis ontwikkelen. “Research en development is onze levensader”. Zij zorgen voor de beste combinaties van accu’s en motoren zodat gebruikers kunnen vertrouwen op een lange levensduur en hoge betrouwbaarheid en op gegarandeerde prestaties en veiligheid. “Onze M18-range kent bijvoorbeeld ruim 20 verschillende motoren en we hebben 2 tot 12 Ampère high output accu’s. Wij selecteren de juiste motor voor een toepassing zodat gebruikers de beste uitvoeringen krijgen. Dit betreft ook het kiezen van de juiste accu. Zo kun je voor slijpwerk en voor sloop- en SDS-hamerboren het beste 8 - 12 Ampère accu’s gebruiken terwijl een 5 Ampère accu juist de beste balans tussen gewicht en prestaties biedt voor algemene toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een heggenschaar of slagschroevendraaier die slechts een beperkt koppel hoeft te leveren waar een 2 of 4 Ampère accu nog steeds de werkduur en prestaties levert.”

Alles op accu, van begin tot eind
Voor slijpwerk en voor sloop- en SDS-hamerboren kun je het beste 8 - 12 Ampère accu’s gebruiken terwijl een 5 Ampère accu juist de beste balans tussen gewicht en prestaties biedt voor algemene toepassingen.

‘Job site solutions team’

Ontwikkelen is één, optimaal gebruik is weer heel wat anders. Daarom is er een zogenoemd ‘Job site solutions team’ (met meer dan 400 personen in heel Europa) dat de primaire doelgroepen - vooral middelgrote en grote aannemers maar ook industriepartijen en de W- en E-installateurs - ter plaatse adviseert over het juiste gebruik van apparatuur en machines. Het uitgebreide aanbod kan namelijk ook aanleiding zijn voor suboptimaal gebruik of simpelweg te veel apparatuur. Het team zorgt voor stroomlijning bij gebruikers zodat die niet onnodig veel apparatuur (nodig) hebben en zodat ze waar mogelijk met één type accu en één type lader kunnen werken voor optimale uitwisselbaarheid en efficiëntie. Het team doet tegelijkertijd ideeën op voor doorontwikkelingen en nieuwe innovaties door gebruikerstoepassingen voortdurend te observeren en nieuwe, efficiëntere en veiligere manieren van werken te identificeren.

Een product is zo goed als de accessoires die je levert. Het is het totale systeem waarmee we het verschil maken.”

Het kenmerkt de gedrevenheid en ondernemersgeest van Milwaukee: het bieden van advies, oplossingen en innovaties om overal veilig, duurzaam en draadloos te kunnen werken met even goede of liefst betere prestaties dan elektrisch, hydraulisch of pneumatisch aangedreven alternatieven. Daar horen eveneens verlichting, persoonlijke bescherming (PBM), handgereedschap, opslagmogelijkheden en ruim 3.000 accessoires bij. “Een product is zo goed als de accessoires die je levert. Het is het totale systeem waarmee we het verschil maken.”

Alles op accu, van begin tot eind
Milwaukee levert naast gereedschap ook professionele verlichting, persoonlijke bescherming (PBM), handgereedschappen, opslagmogelijkheden en ruim 3.000 accessoires.

Service, ook als iets onverhoopt stuk gaat

Ondanks alles gaat ook Milwaukee gereedschap natuurlijk wel eens stuk. Daarom heeft het bedrijf een nieuwe pick-up en return E-service. Het gereedschap wordt opgehaald, gerepareerd en teruggebracht binnen 5 dagen, ook nu de beschikbaarheid van onderdelen een uitdaging kan vormen (meer informatie vind je bij E-Service op onze website: www.milwaukeetool.nl). Als gebruiker zie je de voortgang van de reparatie in de E-Service app. “Dankzij onze voorsprong op accutechniek zijn gebruikers meer mans met Milwaukee power tools. Wij leveren niet voor niets ‘Nothing but HEAVY DUTY’!”

Dit artikel is gesponsord door Milwaukee.

ROCKWOOL lanceert Rockzero W(ood) gevelvullend prefab bouwsysteem

ROCKWOOL lanceert Rockzero W(ood) gevelvullend prefab bouwsysteem

Vorige week introduceerde ROCKWOOL Prefab Building Systems hun nieuwe 'Rockzero W(ood) gevelvullend systeem' op de beurs PREFAB in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dit innovatieve prefab systeem, speciaal ontworpen voor ontwikkelaars en aannemers, biedt efficiënte en duurzame geveloplossingen voor hoogbouwprojecten. Het combineert een slank ontwerp voor meer rendement met uitstekende akoestische prestaties en brandveiligheid.

Foto: Gealan

Innovatie | Chip geeft kozijnen digitaal geheugen

Een chip in kunststof kozijnen kan miscommunicatie tussen aannemers, glasbedrijven en consumenten voorkomen. Gaat er een ruit kapot, dan volstaat inscannen en doorsturen van gegevens. De innovatie voorkomt ook administratieve rompslomp rond de Wet Kwaliteitsborging.

Met Kelderwaterdicht ook droge kelders tijdens extreme buien

Met Kelderwaterdicht ook droge kelders tijdens extreme buien

Tijdens het natte jaar dat Nederland achter de rug heeft, kwamen ook veel kelders en souterrains na hevige buien vol met water te staan. Bij Kelderwaterdicht.nl nam het werk daardoor fors toe de afgelopen periode, merkte directeur Rick van Es. "We zijn twee keer zo groot geworden."

Foto: Broad

Elf etages made in China in 28 uur

In negentien dagen een volledige prefab-wolkenkrabber bouwen. Broad werd er beroemd mee, doordat de bouw live op internet te volgen was. Het Chinese bedrijf meent daarmee de oplossing te hebben voor de woningnood in Nederland.