ROCKWOOL lanceert Rockzero W(ood) gevelvullend prefab bouwsysteem

ROCKWOOL lanceert Rockzero W(ood) gevelvullend prefab bouwsysteem

Vorige week introduceerde ROCKWOOL Prefab Building Systems hun nieuwe 'Rockzero W(ood) gevelvullend systeem' op de beurs PREFAB in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dit innovatieve prefab systeem, speciaal ontworpen voor ontwikkelaars en aannemers, biedt efficiënte en duurzame geveloplossingen voor hoogbouwprojecten. Het combineert een slank ontwerp voor meer rendement met uitstekende akoestische prestaties en brandveiligheid.

Het Rockzero W gevelvullend systeem is een niet-dragend gevelvullend element, bestaande uit een slank houtskelet frame in combinatie met een ROCKWOOL buitenlaag. Het is de ideale oplossing voor hoogbouwappartementen, laagbouw, nieuwbouw en renovaties. ROCKWOOL Prefab Building Systems levert complete op maat gemaakte gevels, inclusief raam- en deuropeningen. Deze gevels worden vervaardigd via één van hun bouwpartners wat zorgt voor een snelle en efficiënte installatie.  

Duurzaam en circulair 

Het Rockzero W gevelsysteem bestaat uit duurzame, circulaire materialen. De buitenlaag van ROCKWOOL steenwol wordt gemaakt van basalt, een onuitputtelijk vulkanisch materiaal dat oneindig recyclebaar is. Daarnaast is hout, het andere belangrijke materiaal, biobased, wat betekent dat het afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Deze combinatie van materialen zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk en maakt het systeem geschikt voor circulaire bouwmethoden.

"Wij willen het energieverbruik terugdringen. Daarom renoveren en focussen we ons op nieuwbouw, zodat we woningen, gebouwen en appartementen energiezuiniger kunnen maken. Bij voorkeur doen we dit met duurzame materialen en gebruiken we daarbij zo min mogelijk grondstoffen. Om één Rockzero woning te bouwen is maar één kubieke meter basalt nodig. Ter vergelijking, dat is één big bag", aldus Stephen Muller Business unit director ROCKWOOL Prefab Building Systems.

We hebben samen een oplossing weten te vinden waar we slanker kunnen bouwen en slanker bouwen is voor ontwikkelaars erg interessant, omdat hij meer binnenruimte kan verkopen en dat zijn natuurlijk dure vierkante meters”
— Alex Huibers, Directeur Prefab Building Systems

Slankere constructie voor meer ruimte 

Het Rockzero W systeem heeft een slankere constructie dan traditionele hout-skeletbouw (HSB). Dit zorgt voor meer woonoppervlakte zonder afbreuk te doen aan de sterkte of isolatie. Meer ruimte leidt tot een hoger rendement voor vastgoedeigenaren en meer leefruimte voor bewoners. Dit maakt het systeem economisch aantrekkelijk en praktisch. Alex Huibers, Directeur Prefab Building Systems en partner van ROCKWOOL Prefab Building Systems: “We hebben samen een oplossing weten te vinden waar we slanker kunnen bouwen en slanker bouwen is voor ontwikkelaars erg interessant, omdat hij meer binnenruimte kan verkopen en dat zijn natuurlijk dure vierkante meters”.  

Uitstekende brandveiligheid 

Brandveiligheid is een cruciaal voordeel van het Rockzero W systeem. ROCKWOOL steenwol draagt niet bij aan de verspreiding van brand en kan deze zelfs isoleren. Daarbij veroorzaakt het weinig rook en geen toxische gassen, wat de veiligheid in gebouwen vergroot. Dit maakt het systeem bijzonder geschikt voor hoogbouw en andere woonprojecten. 

Geen windstopper nodig 

Dankzij de unieke eigenschappen van ROCKWOOL steenwol is een aparte windstopper overbodig. De steenwol is bestand tegen weersinvloeden en biedt bescherming tegen wind, wat de installatie vereenvoudigt en de bouwtijd verkort. 

Uitstekende akoestische isolatie 

ROCKWOOL steenwol fungeert ook als een effectieve geluidsbarrière. Het systeem reduceert geluidshinder van buitenaf, wat bijdraagt aan een rustige en comfortabele leefomgeving voor bewoners, vooral in stedelijke gebieden. 

Toekomstgerichte oplossing

Het Rockzero W gevelvullend systeem biedt een unieke, toekomstgerichte oplossing voor de bouw dankzij de combinatie van duurzame materialen, een slanke constructie, uitstekende brandveiligheid en geluidsisolatie. Deze eigenschappen zorgen voor zowel een lagere milieubelasting als voor een veilige en comfortabele leefomgeving. Het systeem is bovendien efficiënt te installeren, wat tijd en kosten bespaart in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Rockzero W staat voor duurzaamheid en innovatie, en vormt daarmee een waardevolle keuze voor de hedendaagse bouwsector. 

Dit artikel is gesponsord door ROCKWOOL Prefab Building Systems