'Powertrain is het technische hart voor compacte nieuwbouwwoningen'

'Powertrain is het technische hart voor compacte nieuwbouwwoningen'

De groeiende tekorten aan zowel woningen als arbeidskrachten zorgen voor meer vraag naar prefab nieuwbouwwoningen. Interduct speelt hierop in met de Powertrain, een compacte installatiekast die ventilatie, verwarming en energieopwekking samenbrengt in één geluiddempende module. Niek Kleuskens, engineer research & development bij Interduct, omschrijft de Powertrain als "het technische hart van de woning."

De Powertrain is een complete, prefab installatiekast – ook wel SKID genoemd – die alle technische functies in een geluiddempende omkasting combineert. "Deze omkasting vermindert geluidsoverlast aanzienlijk, wat bijdraagt aan het wooncomfort," aldus Kleuskens. Na plaatsing kan de installatie direct worden aangesloten en in gebruik genomen, wat zorgt voor een snelle en efficiënte oplevering.

Ruimtebesparend en geluiddemping

Met een oppervlakte van slechts twee vierkante meter biedt de Powertrain een volledige oplossing voor ventilatie, verwarming, warmwatervoorziening en energieopwekking. Kleuskens benadrukt: "Het is een ideale oplossing voor nieuwbouwprojecten waar ruimte schaars is." De geluiddempende omkasting zorgt ervoor dat de apparatuur aanzienlijk minder geluid produceert dan in traditionele technische ruimten. "Dit leidt tot een geluidsreductie tot wel 20 dB."

Volledig prefab

Doordat de Powertrain prefab is, garandeert Interduct een hoge kwaliteit en een snelle installatie. "De prefab aanpak vermindert de vraag naar gespecialiseerde vakmensen en verkort de doorlooptijd van projecten," legt Kleuskens uit.

Interduct werkt nauw samen met installateurs om de Powertrain op maat aan te passen aan de wensen van elk project. Kleuskens voegt toe: "We kunnen de installatiekast plaatsen op de meest uitdagende locaties, zoals boven een trapgat of onder een dakhelling.

De foutmarge wordt kleiner, het systeem is snel operationeel en er is slechts één dag een installateur nodig”
— Peter Boell, werkzaam bij BAM

Kleinere foutmarge

Installateurs zijn enthousiast over de voordelen van de Powertrain. Peter Boell, werkzaam bij BAM, ziet vooral de voordelen van de prefab-aanpak: "De vraag naar SKIDs zoals de Powertrain neemt toe. De foutmarge wordt kleiner, het systeem is snel operationeel en er is slechts één dag een installateur nodig."

Ook Jos Pruijssen van Bouwonderneming Stout is positief. "De pilot in Gouda was een groot succes. Samen met Interduct hebben we de Powertrain getest, en deze heeft zich bewezen als een waardevolle toevoeging aan onze projecten."

Gemak op de bouwplaats

De Powertrain biedt volgens Kleuskens een complete, ruimtebesparende en toekomstbestendige oplossing voor woningtechniek. "Van geluiddemping tot snelle installatie en maatwerk; dit innovatieve product zorgt voor gemak en efficiëntie op de bouwplaats."

Dit artikel is gesponsord door Interduct.

Foto: Broad

Elf etages made in China in 28 uur

In negentien dagen een volledige prefab-wolkenkrabber bouwen. Broad werd er beroemd mee, doordat de bouw live op internet te volgen was. Het Chinese bedrijf meent daarmee de oplossing te hebben voor de woningnood in Nederland.

Prefab bouw en tegelwerk: 'De juiste lijm voorkomt scheuren'

Prefab bouw en tegelwerk: 'De juiste lijm voorkomt scheuren'

Steeds vaker kiezen ontwikkelaars en aannemers voor prefab bouwen. Als producent van lijmen, kitten en chemische producten denkt Mapei graag met deze partijen mee, zegt sales manager Tom Verhagen van Mapei Nederland. "Mijn boodschap aan bouwers? Geef zo exact mogelijk aan hoe en wat je wil bouwen, inventariseer alle risico's en betrek ons er in een vroeg stadium bij. Wij kunnen de pijnpunten aanwijzen en hebben de eventuele oplossingen."

Emergo innoveert verder met biobased renovatiedaken

Emergo innoveert verder met biobased renovatiedaken

Naar aanleiding van een directe vraag vanuit de markt heeft Emergo binnen een half jaar nieuwe biobased renovatiedaken ontwikkeld met zowel stro als houtwol als isolatiemateriaal. "Biobased en circulair bouwen leeft enorm in de bouwwereld. Wij denken dat dat uiteindelijk steeds meer de standaard wordt", zegt directeur Koos Wessels.

Maak impact in de bouw: adverteer in de Cobouw Prefab Special

Maak impact in de bouw: adverteer in de Cobouw Prefab Special

Cobouw lanceert op 8 oktober een speciale uitgave volledig gewijd aan het thema Prefab. Deze Cobouw Special biedt een unieke kans om jouw bedrijf of product te presenteren aan een gericht publiek in de bouwsector. Deze special verschijnt zowel in print als online, waardoor je verzekerd bent van een brede zichtbaarheid.