ASK Romein is actief in diverse segmenten binnen de bouw en staalbouw. Naast de grote en vaak complexe bouw- en staalbouwprojecten, zoals de vernieuwing van het dak van het AFAS-stadion in Alkmaar, richt de bedrijvengroep zich op de bruggenbouw- en offshore sector. De laatste jaren heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid met grote distributiecentra en datacenters voor technologiereuzen.
In de datacenters verwacht Vinck ook de komende jaren een substantiële groei. Daarnaast ziet hij kansen voor de divisie bruggenbouw zowel in Nederland als in België omdat hij flinke overheidsinvesteringen verwacht in de infrastructuur. De sterke groei van de laatste jaren is volgens Vinck een direct gevolg van de juiste strategische focus.
Een behoorlijk jaar
Ook ASK Romein had in 2020 te maken met de gevolgen van het coronavirus. Niet alleen bij opdrachtgevers, waar projecten soms werden uitgesteld, maar ook bij de eigen medewerkers zorgde het virus in eerste instantie voor onrust. Vinck: “Toen duidelijk werd dat we in een gedeeltelijke lockdown gingen, hebben we snel geschakeld, zodat onze mensen veilig en op een gezonde manier van thuis uit konden werken. Met onze gehele maatschappij hebben we op korte termijn grote aanpassingen doorgemaakt."
"In de markt zagen we vooral dat projectontwikkelaars een rem op investeringen hebben gezet. Vooral op het gebied van commercieel vastgoed zoals winkels of kantoren was de impact meteen zichtbaar.” Al met al kijkt Vinck wel tevreden terug op 2020: “Hoewel door corona een aantal projecten zijn uitgesteld en doorgeschoven naar 2021 hebben we wederom een behoorlijk jaar gedraaid.”
Overheidsmaatregelen
Vinck is positief over de genomen overheidsmaatregelen in Nederland: “In vergelijking met andere landen heeft de Nederlandse overheid naar mijn mening goede steunmaatregelen genomen. Voor de nabije toekomst verwacht ik dat de overheid versneld investeert in infrastructurele projecten. Dergelijke investeringen geven het bedrijfsleven extra zuurstof en helpen om de werkgelegenheid in de sector te borgen.”
Businessmodel K3
Het succes van ASK Romein is volgens de topman ook te danken aan zijn businessmodel K3: kennis, kunde en kwaliteit. “Om te excelleren in onze markten, ontwikkelen wij zeer gericht onze kennis. Door de juiste focus te leggen, hebben wij binnen onze business unit Data Centers op gestructureerde wijze een voorsprong opgebouwd in engineering en projectmanagement. Hetzelfde geldt voor de distributiecentra. Daar ontwikkelen en realiseren wij met onze specialistische kennis en kunde het optimale product voor onze opdrachtgevers.”
Daarenboven onderscheidt ASK Romein zich door een cultuur van ondernemerschap. Vinck vertelt enthousiast: “Als wij kansen zien dan zullen wij daar snel op acteren, dat komt deels door onze platte organisatiestructuur die snelle besluitvormingen mogelijk maakt. Maar daarnaast zit de drive om te ondernemen echt in onze cultuur en in ons DNA ingebakken. Waar andere bedrijven denken vanuit risico’s, denken wij altijd vanuit kansen, vanuit het project en de techniek.”
Focus op mensen
De ondernemende cultuur maakt ASK Romein ook tot een aantrekkelijke werkgever. Vinck is stellig: “Mensen werken bij ons niet alleen zelfstandig aan schitterende projecten, maar wij bieden hen ook veel kansen om zichzelf te ontwikkelen en om intern door te groeien. Die focus op onze mensen vloeit ook voort uit ons businessmodel K3, waarin kennis en kunde leiden tot de beste kwaliteit en tot een hoge tevredenheid bij onze mensen.”
Afzetmarkt
ASK Romein is een bedrijvengroep met vestigingen in België en Nederland en een internationale afzetmarkt. Vanuit de vestigingen in Roosendaal, Katwijk , Sluiskil en Malle (BE) worden bouwprojecten van A tot Z uitgewerkt en complexe staalconstructies in binnen- en buitenland gerealiseerd. Vanaf het prille moment van een eerste ontwerp tot en met de realisatie op de bouwplaats denkt het concern mee met de klant. ASK Romein engageert zich voor partnerships op lange termijn en hoe vroeger bij een project aan tafel kan worden aangeschoven, hoe groter de toegevoegde waarde. In de vestigingen te Vlissingen en Middelburg worden hoogwaardige staalconstructies geproduceerd welke door de ligging aan open water ook zeer groot van afmeting kunnen zijn.
Dit artikel is gesponsord door ASK Romein