Trappen: van direct geleverd naar een paar maanden

Trappen: van direct geleverd naar een paar maanden

De drukte op de markt heeft ook de trappenproducenten bereikt. Volgens trappenfabriek Van Velsen en Trappenfabriek Vos zijn de levertijden flink opgelopen in de hele trappenbranche.

Bij Van Velsen lopen de levertijden op tot zo’n 2- 3 maanden. Voorheen werden er trappen geleverd in zo’n 1 à 2 weken. “Onze vaste aannemers weten dit en we geven hen altijd het advies om op tijd te bestellen”, vertelt Lodewijk Drost, verkoper bij Van Velsen. “We kunnen op dit moment zo’n 4 tot 6 maanden vooruit kijken, voor deze periode hebben we onze orders al volstaan. Ik hoor van collega’s dat dit bij de meeste bedrijven het geval is. Het heeft ook invloed op mijn eigen functie: ik ben nauwelijks meer op de weg om opdrachten binnen te slepen. Ik ga natuurlijk wel langs mijn vaste klanten, maar onze orderportefeuille zit zo vol dat ik meer bezig ben met werkvoorbereiding en niet met verkoop.”

Bij Trappenfabriek Vos zijn de levertijden opgelopen tot zo’n 6-8 weken. In de crisis kon het bedrijf direct leveren. “We zitten zo vol, dat we gewoon geen tijd hebben voor nieuwe klanten. We leveren alleen aan onze vaste klanten en die weten waar ze rekening mee moeten houden. Overal in de markt is deze drukte, we zitten in een soort cirkel. Want ook bij de materialen die wij nodig hebben voor de bouw van trappen is schaarste en lopen de prijzen op. Hetzelfde geldt voor personeel dat bij ons komt werken”, legt Hans van Wensen, algemeen directeur van trappenfabriek Vos, uit.

Beide fabrieken verwachten dat de drukte nog wel een paar jaar aanhoudt.

Blog | De weg naar verandering bewandel je niet alleen

Blog | De weg naar verandering bewandel je niet alleen

In een wereld waar tijd en menskracht schaars zijn, zien we bij veel organisaties minder tijd en ruimte om mee te denken over strategische vraagstukken. Dat is niet goed. Want juist nu is het essentieel om af en toe een stap terug te doen en na te denken over de toekomst.

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Prijsopdrijvende ontwikkelingen, een bevolkingsgroei die hoger uitpakt, kleiner wordende huishoudens en een flinke bouwachterstand. Hoe ga je daar als aannemer, projectontwikkelaar of woningcorporatie in hemelsnaam op langere termijn op inspelen? En hoe gaat de woningen- en gebouwenvoorraad zich überhaupt ontwikkelen? Met het rapport Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw van databedrijf BouwKennis krijg je antwoord op deze en nog veel meer bouwgerelateerde vragen.

Foto: Gemeente Amsterdam

Bouwwethouder Amsterdam: 'Een Woontop? We hebben geld nodig. Al het andere is gekloot in de marge'

Zonder extra geld voor woningbouw en infrastructuur gaat Minister Keijzer het aantal van jaarlijks 100.000 woningen "never nooit" halen. Dat zegt Reinier van Dantzig, wethouder Ruimtelijke Ordening in Amsterdam. "We hebben geld nodig. Dat is de gamechanger. Al het andere is gekloot in de marge."

De Scheg Oost is bouwrijp. Afbeelding: Google Earth

Vorm verwacht 'na stevige gesprekken' en rechtszaak te gaan bouwen op speculatiegrond Amstelveen

Voor het eerst lijken woningen gebouwd te worden op een plek die door een grondspeculant in honderden stukjes is doorverkocht aan honderden particuliere beleggers. Vorm moest ervoor langs de rechter.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.