ERA Contour ontvangt haar kopers met open armen

ERA Contour ontvangt haar kopers met open armen

In Bergen op Zoom is ERA Contour bezig met de bouw van een prachtige nieuwe woonwijk De Soete Veste. Daar zijn ze voor een deel al volop aan het afbouwen. Bij het andere deel worden de betonskeletten nog geplaatst, dat zit dus nog middenin de ruwbouw. Zowel voor als na de oplevering kan er door de kopers gecommuniceerd worden via het online woningdossier en de Mijn Huis App van homeDNA. Zo hebben alle partijen de beschikking over een consumentendossier.

Al vanaf het begin van een project maakt ERA Contour gebruik van homeDNA. Met een aantrekkelijk ingericht online woningdossier ontvangt ze haar kopers met open armen. Iedere koper heeft een eigen woningdossier waarin hij zijn persoonlijke gegevens en actiepunten ziet. Dit biedt de koper een maximaal inzicht in het proces. Sanne Quik, Wooncoach bij ERA Contour: ‘’Ik denk dat het voor ons ook wel heel fijn is én ook voor onze klanten, dat er één plek is waar wij alles doen. De plek waar we de nieuwsbrieven maken, berichten naar de klanten sturen en waar ze hun opties kunnen bestellen. Zaken als het aanbrengen van het tegelwerk zijn dingen die klanten vanaf de straat niet kunnen zien. Daarvoor delen wij regelmatig foto’s die de kopers in het woningdossier kunnen bekijken.’’

Kijkmomenten

Naast al het digitale contact, worden kopers ook uitgenodigd om een kijkje te nemen in hun woning. Die afspraken worden wel weer digitaal gemaakt. Nabellen is verleden tijd, met behulp van de afsprakentool in het woningdossier. Als kopersbegeleider kun je verschillende tijden aangeven en kopers kunnen hier zelf een moment uitkiezen, dat het beste uitkomt. Makkelijk voor beide partijen.

Bij de kijkmomenten maken de kopers meldingen via hun eigen woningdossier of de Mijn Huis App.”

Bij de kijkmomenten maken de kopers meldingen via hun eigen woningdossier of de Mijn Huis App. Die komen terecht in de Bouwkwaliteit App, zodat ze zo snel mogelijk opgepakt en doorgezet kunnen worden. ‘’Als er iets niet goed is in de woning, dan weten we dat natuurlijk liever heel snel en vragen wij de mensen om er een foto van te maken en het aan te wijzen op de plattegrond. Zo bouwen wij op die manier een dossier op om dingen die niet goed gaan, voor de oplevering helemaal opgelost te hebben.’’ aldus Sanne Quik.

Cobouw: ERA Contour ontvangt haar kopers met open armen

Praktisch

Angela Geers, toekomstige bewoner van De Soete Veste: ‘’Naast de leuke dingen van het woningdossier, vind ik het ook een heel praktisch dossier. Alles staat erin wat je over je woning moet weten. Je tekeningen en plattegronden bijvoorbeeld en onder de ‘’veelgestelde vragen’’ kan je alle antwoorden van jezelf, maar ook die van andere kopers teruglezen. Ook kan ik al mijn eigen documenten uploaden.’’ Naast bestellingen plaatsen en digitaal ondertekenen, organiseert het woningdossier ook al het e-mailverkeer en de documentenstroom tussen beide partijen. Hierdoor wordt er een compleet consumentendossier opgebouwd.

Buurtbarbecue

Via de ‘Ontmoet je buren’ functie van het online woningdossier kunnen kopers digitaal in contact met elkaar worden gebracht. De kopers hebben zelf de mogelijkheid om een introductietekst en/of foto toe te voegen. Op de kavelkaart klikt men op het vakje van een bouwnummer en dan verschijnt er een venster met de ingevulde informatie. Het is geheel aan de kopers wat zij hierin kwijt willen. ‘’Het is vooral erg leuk dat je elkaar al leert kennen. Na de eerste kijkdag zijn we met zijn allen op het terras beland en hebben wij onze eerste nieuwe buurtbarbecue al gehad.’’ aldus Angela Geers. Deze klantgerichte online oplossing biedt de kopers meer beleving en gemak.

Cobouw: ERA Contour ontvangt haar kopers met open armen

Van gebruikers, voor gebruikers

Gebruikerservaringen vormen een inspiratiebron. Zo worden praktijksituaties vertaald naar oplossingen en blijft homeDNA actueel. Sanne Quik: ‘’Ondanks dat homeDNA eigenlijk niet van ons is, heb ik wel het gevoel dat we het echt samen doen.’’

Meer beleving

Online tools slecht voor persoonlijk contact? Echt niet! Een klantgerichte, online werkwijze voor kopersbegeleiding, met een individueel woningdossier per koper, biedt de kopers juist meer beleving en gemak. Benieuwd naar de mogelijkheden met het online woningdossier, de module kopersbegeleiding of de relatie met andere modules en apps, zoals Bouwkwaliteit, van homeDNA? We vertellen je er graag (en geheel vrijblijvend) meer over! info@homedna.nl | 010 450 63 56

Dit artikel is gesponsord door homeDNA.

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Met Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw heb je geen glazen bol nodig

Prijsopdrijvende ontwikkelingen, een bevolkingsgroei die hoger uitpakt, kleiner wordende huishoudens en een flinke bouwachterstand. Hoe ga je daar als aannemer, projectontwikkelaar of woningcorporatie in hemelsnaam op langere termijn op inspelen? En hoe gaat de woningen- en gebouwenvoorraad zich überhaupt ontwikkelen? Met het rapport Prognose Lange Termijn Woning- en Utiliteitsbouw van databedrijf BouwKennis krijg je antwoord op deze en nog veel meer bouwgerelateerde vragen.

Foto: Gemeente Amsterdam

Bouwwethouder Amsterdam: 'Een Woontop? We hebben geld nodig. Al het andere is gekloot in de marge'

Zonder extra geld voor woningbouw en infrastructuur gaat Minister Keijzer het aantal van jaarlijks 100.000 woningen "never nooit" halen. Dat zegt Reinier van Dantzig, wethouder Ruimtelijke Ordening in Amsterdam. "We hebben geld nodig. Dat is de gamechanger. Al het andere is gekloot in de marge."

De Scheg Oost is bouwrijp. Afbeelding: Google Earth

Vorm verwacht 'na stevige gesprekken' en rechtszaak te gaan bouwen op speculatiegrond Amstelveen

Voor het eerst lijken woningen gebouwd te worden op een plek die door een grondspeculant in honderden stukjes is doorverkocht aan honderden particuliere beleggers. Vorm moest ervoor langs de rechter.

Foto: Shutterstock

Bouwsector: 'Kabinetsbeleid zorgt niet voor extra woningen'

Voldoende woningen bouwen gaat ook onder minister Mona Keijzer niet lukken. Dat is de stellige overtuiging van het overgrote deel van de bouwwereld, blijkt uit de periodieke Bouw- en VastgoedMonitor. "Dit kabinet ziet niet dat er enorme samenhang is tussen de problemen."