The Future of Construction: Construction 4.0: bouwen aan partnerschappen

The Future of Construction: Construction 4.0: bouwen aan partnerschappen

In de afgelopen jaren werkte Ierland aan bouwprojecten over de hele wereld. De innovatie en technische bekwaamheid van Ierse bedrijven leveren de hightech-bouwprojecten van de toekomst. Ierse bedrijven hebben wereldwijd een goede reputatie opgebouwd wat betreft het ontwerpen, bouwen en inrichten van complexe datacenter- en farmaceutische bouwprojecten, waaronder enkele van de grootste ooit gerealiseerd in Nederland.

Hun expertise strekt zich echter uit tot alle sectoren. Tijdens ‘The Future of Construction: Construction 4.0’, een seminar aan de Technische Universiteit Delft, komt de Nederlandse industrie te weten waarom er eigenlijk zoveel vraag is naar de capaciteiten van Ierse bedrijven.

The Future of Construction: Construction 4.0

Het evenement wordt georganiseerd door Enterprise Ireland, het handels- en innovatiebureau van de Ierse regering. Ierse bedrijven op het snijvlak van hightech en constructie zullen zich er presenteren, waaronder Kirby Engineering en ARUP, een architecten- en ingenieursbureau.

Sprekers

Sprekers op het seminar, dat op 29 oktober plaatsvindt, zijn onder meer Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. Hij spreekt over toekomst van de bouw in Nederland. De Ierse minister van Handel, Handel en Werkgelegenheid Pat Breen geeft ook acte de présence.

Toekomst van datacenters

Tijdens het seminar zal ook een belangrijke discussie over de toekomst van datacenters worden gehouden door een panel dat bestaat uit onder anderen Stijn Grove van the Dutch Datacenter Association en vertegenwoordigers van Groningen Seaports, de TU Delft en Kirby Engineering.
Ierse hightech-bouwdiensten, zoals project delivery-specialisten PM Group, DPS Engineering, Jones Engineering, Ardmac, Dornan, Mercury, E + I Engineering en Modubuild draaien op volle kracht, waarbij de export naar Nederland meer dan verdubbeld is ten opzichte van vorig jaar. Geen wonder dat Kirby Engineering eind deze maand een kantoor opent op Schiphol.

Richard Engelkes
Richard Engelkes

Nieuwe partnerschappen

Richard Engelkes, Senior Market Advisor van Enterprise Ireland voor High Tech Construction in Nederland, is van mening dat The Future of Construction een geweldige kans is voor Nederlandse bedrijven uit alle sectoren om kennis te maken met Ierse kennis en ervaring en om nieuwe partnerschappen op te bouwen. “Ierse hightech bouwbedrijven bieden niet alleen oplossingen in de datacenter- en de farmaceutische sector, maar ook op het gebied van infrastructuur, logistiek, energie, bioafval, chemie, zuivel en de voedingssector. Deze bedrijven hebben de ervaring, capaciteit, vaardigheden en kennis waardoor ze de specialisten zijn in de bouw van complexe projecten."

Verhoogde offsite-productie

“Ze leveren toonaangevende, duurzame energieoplossingen voor hyperscale datacenters", vervolgt Engelkes. "Ook integreren ze innovatie in ontwerp, engineering en bouwelementen van grote, complexe projecten in meerdere sectoren. Dit doen ze door modulaire bouwtechnieken te ontwikkelen die een verhoogde offsite-productie mogelijk maken. Dit levert daarnaast kostenbesparingen op op arbeid en tijd on-site. Ze werken al samen met grote Nederlandse bouwbedrijven aan forse projecten, maar we willen meer van deze samenwerkingen zien.  De toekomst van constructie: het seminar is de perfecte plek om dat proces te starten. ”

The Future of Construction: Construction 4.0 vindt plaats op 29 oktober 2019 aan de TU Delft. Meld u gratis aan.

Dit artikel is gesponsord door Enterprise Ireland

Aanbestedingen in de bouw: 6 tips om offertes beter te beoordelen

Aanbestedingen in de bouw: 6 tips om offertes beter te beoordelen

Tijdens aanbestedingen moeten inkopende partijen de kwaliteit van offertes consequent en consistent beoordelen. Het voorkomen van ruis is daarbij van cruciaal belang. Hier volgen zes tips om ruis tijdens aanbestedingen te vermijden.

Sels Villabouw |  Fotograaf: Katie Verkinderen –  Vivec

HOOG.design: alleen specialisten kunnen aan hoge verwachting voldoen

Voor een bouwproject in het hogere segment is een team van toppartijen nodig om aan de verwachtingen te voldoen. De vraag is: waar vind je de specialisten die zorgen voor blije gezichten bij de opdrachtgevers?

Mark Theeuwen voert als senior integraal inspecteur bij het Rijksvastgoedbedrijf inspecties uit bij gebouwen van het RVB.

Bijzonder vastgoed inspecteren; dát is werken bij het Rijksvastgoedbedrijf

Voorkomen dat een gevangenisdeur niet meer sluit als de stroom in een extra beveiligde inrichting onverhoopt wegvalt; een mankement in de elektrotechnische installatie van een rechtbank constateren én op tijd (laten) fixen, zodat een rechtszaak gewoon kan doorgaan; of erop toezien dat een paleis van het Koninklijk Huis brandveilig is en dat de beveiligingscamera's functioneren; Mark Theeuwen en René van Dijk hebben bij het Rijksvastgoedbedrijf allerminst saai werk.

Zo realiseert Isero snelle en efficiënte bevoorrading van onderhoudsbussen

Zo realiseert Isero snelle en efficiënte bevoorrading van onderhoudsbussen

Niets is vervelender dan misgrijpen op precies dát onderdeel dat hard nodig is om een klus te klaren. Weg moeten van de klus om materialen te gaan halen wat vooral tijdsverlies veroorzaakt. Busbevoorrading van Isero is een efficiënte oplossing waardoor de vakman zich geen zorgen meer hoeft te maken of hij de juiste materialen in zijn bus heeft, als hij de volgende dag alweer vroeg op pad gaat.