Meld je aan voor het Cobouw Café: Hoe doe je dat eigenlijk, klimaatadaptief bouwen?

Meld je aan voor het Cobouw Café: Hoe doe je dat eigenlijk, klimaatadaptief bouwen?
Foto: Shutterstock

Van wateroverlast tot droogte: hoe bouw je in een veranderend klimaat? Bestuurders en marktpartijen uit Limburg en Brabant doen een boekje open over de uitdagingen en goede voorbeelden. Meld je nu aan voor het Cobouw Café op 2 oktober.

Alsof bouwen in tijden van stikstofproblemen, hoge bouwkosten, personeelstekorten en lange bezwaarprocedures al niet ingewikkeld genoeg was. De gevolgen van klimaatverandering zijn ook steeds meer in ons eigen land te merken. Onderlopende straten en kelders, maar ook droogte en hittestress vragen om nieuwe innovaties en oplossingen in de bouw.

Hoe maken we onze steden en gebouwen bestand tegen de grillen van het klimaat? Hoe doen ze dat in Limburg, de provincie die in 2021 geteisterd werd door overstromingen? En in Noord-Brabant, waar hoosbuiten én droogte steeds vaker voorkomen?

In het Cobouw Café van 2 oktober duiken we, in samenwerking met de Rabobank, in het thema klimaatadaptief bouwen in het zuidoosten van ons land. Van lastige obstakels en uitdagingen tot inspirerende voorbeelden en innovaties. Aan tafel schuiven aan: bestuurders Rik Thijs (wethouder gemeente Eindhoven), Michael Theuns (gedeputeerde Provincie Limburg) en Mario Jacobs (Dijkgraaf Waterschap Aa en Maas). En natuurlijk komt de markt aan het woord. Wat betekent klimaatadaptief bouwen voor hen? Niels Baartman (Intospace), Gijs Ploegmakers (Ploegam), Jos Goijaerts (Trudo), Ron Habets (Habenu) en Remco Boer (Rabo Smartbuilds) zullen je er alles over vertellen.

Hans-Hugo Smit, analist Bouw- en Gebiedsontwikkeling bij Rabobank Real Estate Finance, trapt het Cobouw Café af met een analyse over toekomstbestendig bouwen.