De gebouwen bestaan uit bruisende arcades waar onder meer gewerkt en gewoond wordt, met groene daken en grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld.
Elk gebouw heeft een eigen karakter met een kenmerkende plint, een eigen gevelidentiteit en een bijzondere dakbeëindiging. Onderscheid in materialisatie zorgt voor het gevarieerde gevelbeeld. De zes ‘huizen’ vormen dus samen het Kadehuis.
Het Kadehuis is ontwikkeld door AM. Architectenbureau Barcode heeft het project ontworpen, BAM Bouw en Techniek is aangetrokken als hoofdaannemer.
Indeling Kadehuis
Op de begane is ruimte voor winkels, horeca, een galerie en/of werkplekken. Boven de plint komen 56 appartementen: van driekamerappartementen van 85 vierkante meter met inpandige balkons tot penthouses tussen de 140 en 180 vierkante meter met ruime dakterrassen en uitzicht op de Rijnkade. Het Kadehuis wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage voor bewoners. De verkoop start in het vierde kwartaal van 2020. Bij dit plan wordt ook voorzien in een deelautoconcept.
Verbinding met de Rijn
Het bouwproject komt in de buurt van de plek waar de Jansbeek de Rijn in stroomt. Een plek voor alle Arnhemmers, dat was de wens van de gemeente om zo meer levendigheid in het gebied te brengen. Door toevoeging van commerciële functies in de plint wordt die levendigheid gerealiseerd, zo is het idee. Daarnaast draagt het bij aan de verbinding van de binnenstad met de Rijn.
Aandacht voor duurzaamheid
Het Kadehuis krijgt een groene en stadse uitstraling met klimaatadaptieve daken, getrapte groene terrassen en een gezamenlijke daktuin voor de bewoners. Het ‘uitbundige’ daklandschap moet de hittestress van de gebouwde omgeving verlagen. Groen op de terrassen zal tevens dienen als waterbuffer.
Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Op het dak komen zonnepanelen. Naast het opwekken van duurzame energie is het de bedoeling dat er zo min mogelijk energie wordt gebruikt. De structurele reductie van energiegebruik wordt behaald door een hoogwaardige bouwfysische schil en een gasvrij thermisch systeem op bodemwarmte. De bewoners krijgen een energie-app die het bewustzijn moet vergroten.
Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: AM B.V.
Ramingsgroep: 12 miljoen euro
Nummer: 522255
Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl