Innovatieve elektrische trilplaat op Intermat 2018

Innovatieve elektrische trilplaat op Intermat 2018

Wacker Neuson is al vele jaren een voorloper op elektrisch gebied. Het begon met de 803 dual-power minigraver, die zowel op dieselolie werkt, als op stroom vanaf een gekoppelde generator. De 803 was het begin van het Zero Emission programma van de fabrikant van klein materieel.

Er kwam ook een op netstroom werkende sloophamer EH75. Daarna volgden als echte innovaties een volledig elektrisch aangedreven dumper DT10e en wiellader WL20e en de innovatieve stamper (AS30e en AS50e) met verwisselbare accu.

Eerste ter wereld

Diezelfde accu’s zijn nu ook te gebruiken op de nieuwe trilplaat AP1850e, waarbij de toegevoegde ‘e’ uiteraard staat voor ‘elektrisch’. De vooruitlopende trilplaat is Wacker Neuson’s innovatieve bijdrage aan materieelvakbeurs Intermat 2018, die in april in Parijs wordt gehouden. Volgens verkoopdirecteur Alexander Greschner is de AP1850e de eerste elektrisch aangedreven trilplaat ter wereld. Hij gaat direct na de Intermat in de verkoop.

Een uur lang continu trillen

Met de verwisselbare accu kan een uur lang continu worden getrild en volgens de fabrikant is dat voldoende voor een normale werkdag. En mocht de trilplaat langer nodig zijn, dan kan de accu worden gewisseld. Aangezien het om een modulair systeem gaat, kan daarbij ook de accu van de eerder op de markt gebrachte elektrische stamper worden gebruikt. Wacker Neuson zet vol in op elektrisch. Het bedrijf wil uiteindelijk alle machines en gereedschappen via accu’s aandrijven. Zo geeft Alexander Greschner een kijkje in de toekomst.

www.wackerneuson.nl

Meer productnieuws van CobouwVak >>

Foto: BAM Wonen

Opinie | Verdwijnend vakmanschap is een keuze

Technologie en data zijn noodzakelijk om het verdwijnend vakmanschap te ondervangen. In een recent artikel in Cobouw haalde Kitting Lee van BAM Infra dat sleetse beeld maar weer eens van stal. Bij FNV Bouw zien ze meer mogelijkheden voor betekenisvol werk en vakmanschap. Juist door dat slim te combineren met vakmanschap.

Theo Smidt weet het zeker: duurzaam bouwen kan zonder warmtepomp

Theo Smidt weet het zeker: duurzaam bouwen kan zonder warmtepomp

Toen Theo Smidt zelf een duurzame woning wilde bouwen, kwam hij na wat research ingewikkelde apparaten tegen: warmtepompen, balansventilatie. Hij kon er niet omheen. Na een jarenlange carrière in de installatietechniek dacht hij 'dit kan slimmer!'. Over het bouwconcept dat hij ontwikkelde schreef hij een boek.

De mogelijkheden en moeilijkheden bij robotisering van werk

De mogelijkheden en moeilijkheden bij robotisering van werk

Wat gaat de robot voor u betekenen? Tien jaar geleden vroegen we ons af hoe ons werk er in 2021 uit zou zien. Wellicht zou dat dan volledig zijn overgenomen door robots. Nu in 2021 weten we dat het zo'n vaart niet is gelopen, maar er worden wel steeds meer robots ingezet op de werkvloer. Wat betekent dat voor onze manier van werken?

Foto: Van Assendelft Fotografie

Aan de slag met een 30-tons elektrische graafmachine: 'Die emissieloze bouwplaats komt er'

Een voorloper zijn, dát is wat ze bij Ploegam voor ogen hebben. Het gww-bedrijf is de winnaar van de Cobouw InfraTech Publieksprijs op het gebied van productinnovatie. Ze ontwikkelden een elektrische rupsgraafmachine met verwisselbare accu's. Op naar de emissieloze bouwplaats.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.