Nieuws

Vijf kanshebbers voor Neprom-prijs locatieontwikkeling

1 min

De vijf ontwikkelprojecten Handelskade (Nijmegen), Stationsgebied OV Terminal Breda (Breda), Wijnhavenkwartier (Den Haag), Zuiderduin (Almere) en Buiksloterham Kavel 21 (Amsterdam) dingen mee naar de Neprom locatieontwikkeling-prijs.

Dat heeft de Neprom woensdag naar buiten gebracht. De winnaar zal op 18 mei tijdens de Dag van de Projectontwikkeling bekend worden gemaakt.

U kunt dit artikel lezen nadat u bent ingelogd

Heeft u nog geen account, probeer Cobouw dan gratis.

  • Direct toegang tot Cobouw.nl
  • 5 gratis artikelen per maand
  • Dagelijks de Cobouw-nieuwsbrief

De prijs wordt uitgereikt aan overheden en marktpartijen die “door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd”.

Bij de genomineerde projecten gaat het om samenwerking tussen de volgende partijen: Handelskade van gemeente Nijmegen en BPD Ontwikkeling; Stationsgebied OV Terminal Breda van gemeente Breda en NS Stations; Wijnhavenkwartier van gemeente Den Haag en Heijmans Vastgoed; Zuiderduin van gemeente Almere en Amvest; Buiksloterham Kavel 21 van gemeente Amsterdam en Coöperatieve Vereniging Beleef Buiksloterham.

Goede voorbeelden van samenwerking

De jury noemt de vijf projecten “goede voorbeelden van samenwerking tussen overheden en marktpartijen”. Bovendien blinken de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel.

Josja van der Veer (directeur Facilitaire Campus Organisatie van de Vrije Universiteit), Francine Houben (directeur Mecanoo architecten), Yasin Torunoglu (wethouder Wonen, Wijken en Burgerparticipatie gemeente Eindhoven), Geurt van Randeraat (directeur Site Urban Development), Bernard Hulsman (redacteur en architectuurcriticus NRC Handelsblad) en Arno van der Voort (partner Provast, vertegenwoordiger namens Markthal/Laurenskwartier, winnaar Neprom-prijs 2015) vormen samen de jury van dit jaar.

Reacties

Te weinig allure, te veel verkeer en een ondermaatse verblijfskwaliteit: het Stationsplein bij station Hollands Spoor voldoet volgens de gemeente...

Ben jij tevreden over de hoogte van je salaris? Denk je aan overstappen en zo ja, bij welk bouwbedrijf zou je dan graag aan de slag gaan? En kun...

Dubbelleven

2 min

Slaapgebrek, sloten koffie en piekbelasting. Ze kenmerken de dagen van intensieve brainstorm, knopen hakken en presentabel maken in het...

column

Een groep van negentig hoogleraren vindt dat een nieuw kabinet 200 miljard moet investeren in een groene infrastructuur. In een...