Bouwbericht

The Hudsons: nieuwe schakel tussen Bospolder en Dakpark Rotterdam

3 min

The Hudsons, zo gaat de nieuw te bouwen woonplek tussen het Dakpark en de wijk Bospolder in Rotterdam heten. The Hudsons bevindt zich volgens de ontwikkelaars ‘te midden van het rauwe Vierhavengebied, historisch Delfshaven en het multiculturele Bospolder’. De locatie ligt momenteel braak.

De gemeente Rotterdam heeft onlangs besloten in zee te gaan met de ontwikkelcombinatie TBI-onderneming ERA Contour en BPD Ontwikkeling. Hun plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jeroen Schipper Architecten, CULD en A2Studio. Jeroen Schipper, van het gelijknamige architectenbureau uit Rotterdam, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de 142 woningen.

Scherven

U kunt dit artikel lezen nadat u bent ingelogd

Heeft u nog geen account, probeer Cobouw dan gratis.

  • Direct toegang tot Cobouw.nl
  • 5 gratis artikelen per maand
  • Dagelijks de Cobouw-nieuwsbrief

Het gaat om 118 eengezinswoningen en 24 appartementen. Schipper: ,,The Hudsons bestaat uit twee bouwkavels die uiteindelijk in vijf bouwblokken, of scherven, verdeeld worden. Deze contouren lijken heel erg op negentiende eeuwse bouwblokken in de wijk Bospolder. Kijk maar eens op Google Earth, dan snap je precies wat ik bedoel.’’

Alle woningen, ook de appartementen, zijn vooral geschikt voor gezinnen. Elk bouwblok heeft een eigen binnentuin, ook komen er privétuinen., aldus de Rotterdamse architect. Onder de binnentuinen komt de stallingsgarage. Deze parkeervoorziening bevindt zich op het maaiveld.

Variatie

The Hudsons is volgens Schipper in meerdere opzichten een bijzonder project. ,,Dat heeft in de eerste plaats te maken met de locatie: die is prachtig. The Hudsons gaat het verbindende element vormen tussen het Dakpark en Bospolder. Daarnaast is er een heel gedifferentieerd woningaanbod: van hoekwoningen met vier lagen tot rijwoningen met vides. De variatie is groot, zowel qua grootte als typologie en prijs. Elk bouwblok heeft ook een eigen karakter. Het wordt in elk geval geen eenheidsworst.’’ De bouwblokken zijn zodanig vormgegeven dat het aan de kant van Bospolder aansluit op de 19e-eeuwse bakstenen architectuur en richting het Dakpark lichter wordt en de gevelstructuur opent.

Expeditiestraat

Het Dakpark, in november 2011 geopend, is 1200 meter lang, 85 meter breed en 9 meter hoog. Daarmee is het park het grootste dakpark van Europa. Daaronder bevinden zich de winkelstrip Bigshops en een parkeergarage met 750 plekken. Ook is een expeditiestraat achter de winkels gerealiseerd, zodat laden en lossen uit het zicht van het publiek gebeurt.

Vlak na de zomer van 2018 start de verkoopt van The Hudsons. Als alles volgens planning verloopt, kan in het eerste kwartaal van 2019 worden begonnen met de bouw van de nieuwe schakel tussen Bospolder en het Dakpark.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: ERA Contour en BPD Ontwikkeling
Ramingsgroep: Meer dan 12.5 miljoen euro


 

project
Reacties