Bouwbericht

Parc Fontaine: luxe wonen aan het Stadswandelpark Eindhoven

2 min

Bitula, Tilia en Robinia: dat zijn de namen van de binnenkort te bouwen woontorens aan de rand van het Stadswandelpark in Eindhoven. Het zijn Latijnse namen voor bomen die in het park staan: de berk, de linde en de acacia.

Bouwbericht
Bouwen appartementencomplex 'Parc Fontaine' bestaande uit 3 woontorens (Betula, Tilia en Robinia) met in totaal 66 appartementen a.d. Le Sage Ten Broeklaan. Duurzaam project vanwege WKO / LTV. 1 woontoren zal koopappartementen betreffen, de overige 2 zullen zeer waarschijnlijk huurappartementen worden. Lees verder

Het gaat om drie woontorens met 66 luxe appartementen en penthouses. Voor de woontorens komt een wandel- en fietsboulevard om het Stadswandelpark.

U kunt dit artikel lezen nadat u bent ingelogd

Heeft u nog geen account, probeer Cobouw dan gratis.

  • Direct toegang tot Cobouw.nl
  • 5 gratis artikelen per maand
  • Dagelijks de Cobouw-nieuwsbrief

Het project aan de Le Sage ten Broeklaan heeft de naam Parc Fontaine meegekregen, naar een voormalig hoofd van de plantsoenendienst bij de gemeente Eindhoven. Frans Fontaine bekleedde deze functie tussen 1953 en 1983 en was dus ook verantwoordelijk voor het Stadswandelpark.

Slingerpad

Dit park – ontworpen door Springer en Versteeg en aangelegd in 1921 - ligt ten zuiden van het centrum van Eindhoven, in het stadsdeel Stratum. ,,De drie woontorens worden als het ware in het park gezogen’’, zegt commercieel manager Jur van Aken van Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen. ,,Door de aanleg van een exclusieve achtertuin, die bovenop de parkeergarage wordt aangelegd, wordt de grens van het Stadswandelpark als het ware verlegd.’’ In deze collectieve privétuin – die zeventig centimeter boven het maaiveld ligt - komen een slingerpad, pleintjes en bankjes. ,,Op deze manier kunnen de bewoners optimaal profiteren van het groen’’, aldus Van Aken.

Elegante vormen

Van Schijndel is, samen met Ban Bouw uit Nuenen, ontwikkelaar van dit project. Van den Pauwert Architecten uit Eindhoven is aangetrokken als architect van Parc Fontaine. De architect spreekt van drie witte gepolijste gebouwen, met elegante vormen en verspringende ruime balkons.

De grootte van de appartementen verschillen nogal: van 80 vierkante meter tot circa 230 vierkante meter. Op de bovenste etage van de drie gebouwen bevinden zich de penthouses met een woonoppervlakte van ongeveer 250 vierkante meter. De drie woontorens zijn zo gepositioneerd dat bewoners maximaal kunnen genieten van de zon en het uitzicht over het park.

Van Aken verwacht dat in het derde kwartaal van 2017 kan worden begonnen met de bouw van Parc Fontaine.


Plaats: Eindhoven
Opdrachtgever: Van Schijndel Bouwgroep en Ban Bouw
Ramingsgroep: tussen 10 en 15 miljoen euro


 

project
Reacties