Bouwbericht

De Kiem, nieuwe ecowijk in Arnhem

2 min

De Kiem, dat is de naam van een nieuw te bouwen ecowijk in Arnhem. De ecowijk bestaat uit 61 (bijna) energieneutrale woningen die op zaterdag 22 april – tijdens een ecologische materialenbeurs - in de verkoop gaan.

De Kiem is onderdeel van ‘Locatie 3.0’ in Schuytgraaf, een Arnhemse nieuwbouwwijk waar ruim 6000 huizen worden gebouwd. De Kiem ligt tegen een populierenbos en naast een watergang. Schuytgraaf ligt in het zuidwesten van Arnhem, op circa vijf kilometer van de binnenstad.

Tien bouwteams

U kunt dit artikel lezen nadat u bent ingelogd

Heeft u nog geen account, probeer Cobouw dan gratis.

  • Direct toegang tot Cobouw.nl
  • 5 gratis artikelen per maand
  • Dagelijks de Cobouw-nieuwsbrief

Ecowijk De Kiem is een initiatief van vereniging DNA in de bouw, ‘een kennisnetwerk voor onder andere duurzame gebiedsontwikkeling’. Een klein jaar geleden zijn tien bouwteams aan de slag gegaan met de vormgeving van de wijk. Uiteindelijk hebben vijf teams een ontwerp gemaakt die financieel levensvatbaar zijn. De gemeente Arnhem en DNA in de bouw ondertekenden vorige week overeenkomsten met de vijf partijen die de woningen gaan realiseren. De Kiem krijgt vijf verschillende type woningen: de E+ Woning, de Bo Gro Woning, De Ideale Woning, Het Rode Trap Huis en de Flexus. Het gaat louter om koopwoningen.

Bewuste leefstijl

De belangstelling voor een woning is groot, zegt Saskia de Jong van DNA in de bouw. ,,Dat bleek wel tijdens twee bewonersavonden eind vorig jaar. Het is natuurlijk pas zeker wanneer de handtekeningen zijn gezet, maar we zijn optimistisch. Het gaat om mensen met een bewuste, ecologische leefstijl. De doelgroep is breed: van jonge mensen met kinderen tot ouderen. Wat opvalt is dat geïnteresseerden overal vandaan komen: niet alleen uit Arnhem en directe omgeving, maar ook uit de Randstad en Zeeland.’’

Speelplaatsen

Bouwspecialisten en toekomstige bewoners zijn/worden nauw betrokken bij de bouw van de ecowijk. Ze gaan volgens De Jong op alle vlakken van duurzaamheid samenwerken. Daarbij gaat het niet alleen om de huizen, want ook de buitenruimte wordt in gezamenlijkheid vormgegeven: van speelplaatsen en verlichting tot moestuin en parkeren.

De precieze indeling van de wijk wordt later dit jaar bepaald, in samenwerking met de gemeente. De Jong verwacht dat in het eerste kwartaal van 2018 kan worden begonnen met de bouw van De Kiem.


Plaats: Arnhem
Opdrachtgever: DNA in de bouw
Ramingsgroep: 5 tot 7.5 miljoen euro


 

project
Reacties