Nieuws

Provincie Zuid-Holland 'hofleverancier' grote bouwers

1 min

Zuid-Holland en Noord-Brabant herbergen bijna de helft van de vijftig grootste bouwondernemingen van Nederland. Met elf hoofdkantoren is Zuid-Holland koploper.

In Zuid-Holland zijn vier top 10-bedrijven Boskalis, Van Oord, TBI en  Dura Vermeer gevestigd, maar bijvoorbeeld ook Mourik en Vorm.

U kunt dit artikel lezen nadat u bent ingelogd

Heeft u nog geen account, probeer Cobouw dan gratis.

  • Direct toegang tot Cobouw.nl
  • 5 gratis artikelen per maand
  • Dagelijks de Cobouw-nieuwsbrief

Mede dankzij ‘nieuwkomers ‘ ABB Bouwgroep en Baggerbedrijf De Boer  steeg het aantal Zuid-Hollandse bouwbedrijven in de Cobouw50 dit jaar naar elf. Daarmee blijft Zuid-Holland de provincie Brabant net voor. In Brabant zetelen tien grote bouwconcerns.

Acht top 50-bouwers hebben hun hoofdkantoor in Overijssel staan, zes in Gelderland, vijf in Utrecht en nog eens vijf in Noord-Holland. Friesland telt drie top 50-bedrijven, Flevoland en Groningen ieder een. Drie provincies zijn niet vertegenwoordigd:  Drenthe, Zeeland en Limburg.

Utrecht zet het meeste om

Wordt de omzet van de betrokken bouwbedrijven in ogenschouw genomen, dan komt Utrecht als ‘winnaar’ uit de bus. De vijf bouwers die vanuit deze provincie hun ondernemingen aansturen – BAM, VolkerWessels, Strukton, Van Wijnen en Ballast Nedam - zijn samen goed voor een omzet van 15,7 miljard euro.

De elf Zuid-Hollandse aannemers genereerden afgelopen jaar samen 9,6 miljard; de tien Brabantse Cobouw50-bedrijven 3,3 miljard.Bekijk hier alles over de Cobouw50, plus de lijst van 2016. 

Reacties

Te weinig allure, te veel verkeer en een ondermaatse verblijfskwaliteit: het Stationsplein bij station Hollands Spoor voldoet volgens de gemeente...

Ben jij tevreden over de hoogte van je salaris? Denk je aan overstappen en zo ja, bij welk bouwbedrijf zou je dan graag aan de slag gaan? En kun...

Dubbelleven

2 min

Slaapgebrek, sloten koffie en piekbelasting. Ze kenmerken de dagen van intensieve brainstorm, knopen hakken en presentabel maken in het...

column

Een groep van negentig hoogleraren vindt dat een nieuw kabinet 200 miljard moet investeren in een groene infrastructuur. In een...